Maksupetturi grupeering peab riigile veel 26 miljonit tasuma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: SCANPIX

Jõustusid kohtuotsused, mis kohustavad kütuseäri maksupetturit Oleg Belokrõlovit ja tema kaasosalisi solidaarselt tasuma petuskeemis osalenud äriühingute kokku 26 miljoni euroni küündivad maksuvõlad.

Tegemist on maksu- ja tolliameti (MTA) juba 2015. aasta suvel tehtud vastutusotsustega, mille üle vaieldi mitu aastat kohtutes, vahendab Äripäev.

Aastate eest jäi ka Äripäeva Rikaste TOPi jõudnud Belokrõlov, kelle kütuseäri edenes pealtnäha hästi, silma seltskonnaüritustel ning linna vahel MASS numbrimärke kandvate luksusautode roolis.

Kuni 2013. aasta juuli lõpus korraldasid maksu- ja tolliameti uurijad üheaegselt 17 läbiotsimist ning pidasid kinni seitse inimest, teiste seas ka Belokrõlovi ning neid kahtlustati kaheksa miljoni euro käibemaksu tahtlikus tasumata jätmises.

Uurimise edenedes selgus aga, et käibemaksupettus oli kordades mastaapsem ja riigil jäi 2012.aasta aprillist kuni 2013.aasta juulini saamata 30,2 miljonit eurot.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles