Tööandjate keskliidu juht: inimestel tuleb loota, et hinnatõus peatub

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis
Tarmo Kriis Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi elukallidus tõuseb, ei ole praegu palgatõusu ette näha ning inimestel tuleb loota, et hinnatõus peatub ja ka reaalpalk hakkab kasvama, lausus tööandjate keskliidu tegevjuht Tarmo Kriis ERRi raadiouudistele.

Kriisi sõnul hoiab suuremat palgatõusu tagasi tööturu aktiivsuse tõus. «Täna, kus tööturul on aktiivsus tõusnud ja paljud inimesed, kes majanduskriisi ajal otsustasid kodus olla, on tööle läinud, see ikka hoiab palkasid tagasi,» rääkis Kriis.

Kriis märkis, et esimese kvartali töötasu ületas mõnevõrra 2008. majanduse tipuaasta I kvartali tulemusi. «Palgad on tulnud järgi, aga eks elu ole läinud kallimaks ja selles olukorras tuleb loota, et hinnatõus mingil ajal pidurdub ja ka reaalpalk hakkab kasvama,» lausus ta.

Kriisi sõnul on aasta alguses olnud tööandjatel võimalus töötajaid valida, sest ka tööpuudus esimeses kvartalis tõusis. «See tõenäoliselt on ajutine efekt ja aasta keskel me võime näha, et ka töövõtjate võimalused tööd leida oluliselt paranevad,» tõdes Kriis.

Statistikaameti täna avaldatud andmetel kasvas keskmine brutokuupalk esimeses kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 4,5 protsenti 792 euro ehk 12 397 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles