Töötute arv aprillis langes

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Töötukassa.
Eesti Töötukassa. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Aprillis vähenes registreeritud töötute arv võrreldes eelmise kuuga nelja protsendi võrra. Aprilli lõpus oli töötuna registreeritud 31 808 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,9 protsenti. Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 10 130 ehk 32 protsenti.

Registreeritud töötuse määr oli aprillis kõrgeim Ida-Virumaal (9,8 protsenti) ja madalaim Harjumaal (3,6 protsenti). Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid aprilli lõpus lihttöölised (22 protsenti), oskustöötajad ja käsitöölised (18 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti), teatas töötukassa.

Aprillis lisandus töötukassale vahendamiseks 6 248 uut tööpakkumist (nendest 66 protsenti läbi e-töötukassa), mida oli 32% rohkem kui märtsis ning viis protsenti rohkem võrreldes aastataguse ajaga. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 10 921. Kõige suurema osakaalu vahendatavatest töökohtadest moodustasid teenindus- ja müügi­töötajatele (25 protsenti), lihttöölistele (24 protsenti) ning oskustöötajatele ja käsitöölistele (17 protsenti) pakutavad töökohad.

Aprillikuus asus töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 4 538 inimest (sealhulgas 957 vähenenud töövõimega inimest). Töötukassa teenustest osaleti aprillis enim tööturukoolitustel, karjäärinõustamisel ja tööalase rehabilitatsiooni teenusel.

Aprillis esitati töötukassale 4 048 töövõime hindamise taotlust, mida oli üks protsent rohkem kui märtsis. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga esitati töövõime hindamise taotlusi aprillis 12 protsenti vähem. Töövõime hindamisotsuseid tehti aprillis 4 192. Neist üle poole juhtudel (57 protsenti) määrati inimesele osaline töövõime, 31 protsendile määrati puuduv töövõime, töövõime vähenemist ei tuvastatud 11 protsendil juhtudest ning ühel protsendil juhtudest jäi taotlus menetlemata, hindamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles