Brexit võib jätta paljud britid pensionist ilma (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevitaja Pariisi rannas
Päevitaja Pariisi rannas Foto: AP

Euroopa Liidu riikides elavad britid, kes on plaaninud veeta näiteks oma pensioni Hispaanias või mõnes muus soojas kohas, võivad nüüd seoses Brexitiga kaotada oma pensioni.

Pensionite maksmine saaks jätkuda siis, kui EL ja Suurbritannia jõuaks nende väljastamises mingit sorti kokkuleppele, kuid praegused kõnelused on peaaegu täielikult ummikus ja lahkuminekuni on ainult alla aasta, kirjutab Bloomberg.

Kõige rohkem üle 65-aastaseid Briti kodanikke elab Hispaanias ja Prantsusmaal ning paljud neist elatuvad pensionitest, mida pakuvad spetsiaalsed väliskodanikele pensioniteenuseid osutavad ettevõtted. Needsamad ettevõtted ei ela aga tõenäoliselt Brexitit üle, sest ilma kokkuleppeta ei või nad lihtsalt enam raha välja saata.

Pensioneid pakkuvate ettevõtete ainus õlekõrs oleks avada ELi riikides tütarettevõtted, kuid isegi siis ümbritseks neid maksete liigutamisel legaalne miiniväli, kus eksida on lihtne, sest vastavaid regulatsioone pole veel loodud Samuti läheks selline restruktureerimine ettevõtetele väga kalliks.

Suurbritannias elavatel ELi kodanikel ei hakka aga liidumaade teenusepakkujatelt pensioni saamisega mitte mingit probleemi olema, sest Briti valitsus on selle juba legaliseerinud. EL ei ole omalt poolt lihtsalt sarnast sammu vastu astunud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles