Ansip: riik saab Kehra vabriku puhul vaid ümberõppega aidata

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul ei peaks riik doteerima kahjumiga töötavaid ettevõtteid ja näiteks ebamäärase tulevikuga Kehra paberivabriku puhul saab riigi abi seisneda vaid töötajate ümberõppes.

Ajakirjanik küsis valitsuse pressikonverentsil, milline on valitsuse plaan AS Horizon Tselluloosi ja Paberi puhul, kus töötab lausa 80 protsenti Anija valla elanikest.

Ansip vastas, et kahjumiga töötavatel ettevõtetel ei maksa arvestada riiklike dotatsioonide ega maksusoodustustega.

«Selleks, et tööturg oleks paindlik, peab eelkõige olema haritud töötaja ja ta peab pidevalt osalema ümber- ja täiendõppes,» lisas ta. Peaminister märkis, et Eesti ümberõppesüsteemi miinus on see, et ei suudeta aimata neid valdkondi, mida koondamised varsti tabavad.

Kehra paberivabrik Horizon peatas tootmise, kuna Eesti Gaas keeras tehase võlgnevuste tõttu gaasi kinni.

Anija vallavanem Jüri Lillsoo avaldas tänases Postimehes muret nende viiesaja inimese pärast, kes paberivabrikus töötavad.

«Enamik ei räägi eesti keelt ja neil on raske tööd leida. Samuti sõltub vald tehase töötulemusest ja kui ligi 80 protsenti valla tööealisest elanikkonnast töötab paberivabrikus, saab valla tulubaas tugeva löögi, kui tehas pankrotti peaks minema,» nentis ta.

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles