Soomes käib hoogne töö ainult naistele mõeldud puhkusesaare avamiseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkusesaar Edela-Soome saarestikus
Puhkusesaar Edela-Soome saarestikus Foto: https://supersheisland.com/

Kuigi töö ainult naistele mõeldud puhkusesaare rajamiseks Soomes jätkuvalt käib, ütleb põhjanaabris pettunud projektijuht, et oma järgmised projektid viib ta Edela-Soome saarestiku asemel ellu mõnel Kariibi mere saarel.

Saksa-ameerika päritolu ettevõtja Kristina Roth Supershe (ülinaine - e.k) saare projekt on tõmmanud ligi palju rahvusvahelist tähelepanu, aga ka kriitikat, kuna puhkusesaare peamiseks sihtgrupiks on jõukad ärinaised, vahendab Yle. Seetõttu on saare vastu huvi tundma hakanud isegi Soome võrdõigusvolinik.

Kuigi viimastel päevadel on Soome meediasse jõudnud kuuldused, et Roth plaanib projekti hüljata, kinnitas ta Soome rahvusringhäälingule, et projektiga liigutakse plaanitud ajagraafikus edasi. «Me avame saare plaanitult 23. juunil,» märkis ta. Roth lisas küll, et uusi investeeringuid ta Soomes ei plaani.

«Minu senine kogemus selles kaunis riigis pani mind välismaalase ja investorina oma tulevikuplaane ümber hindama,» põhjendas naine. Kauppalehtile tunnistas Roth nädala alguses, et Soome on «negatiivne riik, mis imeb endasse su raha ja energia». Ettevõtja sõnul kavatseb ta edasistes projektides pigem Kariibi mere piirkonda vaadata.

«Ma olen miljoneid eurosid sellesse riiki pumbanud. Mul oli varem plaanis investeerida veel teistessegi Edela-Soome saarestiku saartesse ning Lapimaale, kuid sellises tempos, kuidas asjad siin liiguvad, ei plaani ma enam lillegi liigutada,» märkis ta.

Raasepori ranniku lähedal asuv saar on nime saanud selle järgi, et just selliseid ülinaisi (supershe - ing k) plaanitakse seal võõrustada - jõukaid naisi, kes otsivad võimalusi uusi tutvusi sõlmida, puhata ning kogeda täisluksusteenust. Kodulehel oleva info kohaselt saab saarel korraga puhata kümme naist, kes saavad enda käsutusse äsja saarele püsti pandud puhkemajakesed.

Mis puudutab Soome võrdõigusvoliniku juurdlust saare kontseptsiooni osas, mis eelistab jõukaid ärianaisi, siis see veel käib, ütles Aija Valleala võrdõigusvoliniku büroost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles