Merko Ehitus kinnitas dividendiks 17,7 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko ehitus.
Merko ehitus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

AS Merko Ehitus aktsionäride üldkoosolek kinnitas kolmapäeval dividendiks 17,7 miljonit eurot ehk 1 euro aktsia kohta.

Õigus dividendidele on 13. juunil arveldussüsteemi tööpäeva lõpu seisuga Merko Ehitus aktsiaraamatusse kantud aktsionäridel ning dividendid makstakse välja 15. juunil, teatas Merko börsile.

Dividendimakse 17,7 miljonit eurot ehk 1 euro aktsia kohta moodustab 120 protsenti eelmise aasta kasumist. «Ettepanek maksta dividende rohkem kui eelmise aasta kasum ja üle dividendipoliitika määra lähtub peamiselt kontserni seni küllalt kõrgest omakapitali tasemest ning mõõdukast laenukoormusest,» ütles ettevõtte juhatuse esimees Andres Trink veebruaris.

«Meie üheks eesmärgiks on ehitustegevuse madalate marginaalide kontekstis, mis piirab kontserni kasumlikkust ja omakapitali tootlust, muuta aktsionäride kapitali kasutust efektiivsemaks. Kontsern jätkab investeeringuid korteriarendusse,» märkis ta.

Üldkoosolekul kinnitas Merko ka mulluse majandusaasta aruande. Merko Ehituse 2017. aasta käive kasvas 26 protsenti 317,6 miljoni euroni ning ehituskontserni puhaskasum kasvas tunamulluselt 6,1 miljonilt eurolt 14,7 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles