Suurtehing: Briti Vodafone võtab 18,4 miljardiga üle Liberty Globali Euroopa ärid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: A branded sign is displayed on a Vodafone store in London, Britain May 16, 2017. REUTERS/Neil Hall/File Photo
FILE PHOTO: A branded sign is displayed on a Vodafone store in London, Britain May 16, 2017. REUTERS/Neil Hall/File Photo Foto: NEIL HALL / REUTERS

Briti telekommunikatsioonihiid Vodafone võtab 18,4 miljardi euroga üle suurema osa USA telekomi Liberty Global Euroopa äridest, saades seeläbi üheks Euroopa suurimaks telekomifirmaks.

Tehinguga võetakse üle Liberty Globali ärid Tšehhis, Saksamaal, Ungaris ja Rumeenias ning selle tulemusel laieneb Vodafone'i võrk 110 miljoni kodu ning ettevõtteni, teatas Vodefone. Viimase hinnangul saadaks ühinemise tagajärjel Euroopa Liidu suurimaks telekommunikatsiooniteenuste pakkujaks ning suudetaks Saksa turul pakkuda konkurentsi ka praegusele turuliidrile Deutsche Telekom.

Tehing vajab veel konkurentsiametite heakskiitu ja peaks lõpuni jõudma 2019. aasta keskpaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles