Muljetavaldav: Taani meditsiinifirma aktsia tõusis 1800 protsenti

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Leung Cho Pan

Stoxx 600 Europe viimase viie aasta edukaima ettevõtte, Taani meditsiinifirma Ambu Upi aktsia hind on tõusnud pea 1800 protsenti.

Ambu Up on Taani meditsiinifirma, mis toodab endoskoope ja narkoosimaske. Ettevõtte aktsia tõusis eile hetkeks lausa 18 protsendi jagu, vahendab Bloomberg.

Analüütikute sõnul olid Ambu Upi kvartalitulemused fenomenaalsed ja aktsia hind võib veelgi kerkida, kui aktsia arvatakse Kopenhaageni börsiindeksi sekka.

«On investoreid, kes arvavad, et aktsia liitub C20 indeksiga,» sõnas ABG Sundal Collieri analüütik Morten Larsen, kes andis aktsiale ka ostusoovituse. Larseni sõnul paneb see paljud investorid Ambu Upi aktsiat tahtma, kuid samas ei ole hetkel müügil just palju aktsiaid.

Tänu Ambu aktsia tõusule jõudis ettevõte Kopenhaageni börsi 20 kõige väärtuslikuma ettevõtte hulka. Ambu Upi väärtus on 5,91 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles