Lufthansa tellis 2,1 miljardi euro eest 16 uut lennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa.
Lufthansa. Foto: Philip Lange/PantherMedia / Scanpix

Lufthansa nõukogu kiitis esmaspäeval heaks 16 uue lennuki tellimise, mille kataloogihinnaks on kokku umbes 2,1 miljardit eurot; põhjusena toodi muuhulgas välja Airbus A320neo tarneraskused.

Lennukite tarne peaks aset leidma vahemikus 2019-2022 ning tänavune investeerimiskava jääb 3,4 miljardi euro juures muutmata, teatas ettevõte.

Tellimuse hulka kuuluvad 12 Airbus A320-tüüpi lennukit, nende seas ka võimalus kuueks A320neo lennukiks, mis vahetaks 2022. aastal välja vanemad lennuki mudelid. Sõltuvalt saadavusest tellitakse ka kuus A320ceo'd, ehk lennuki vanemat versiooni. Nõukogu märkis, et selle põhjuseks on probleemid Airbus A320neo tarneahelas.

Lisaks sellele telliti kaks Boeing 777-300ER pikamaalennukit tütarfirmale Swiss ning veel kaks Boeing 777F lennukit Lufthansa kaubaveo tütarfirmale.

Aprillis teatas Airbus kvartalikasumi 30-protsendilisest ja käibe 12-protsendilisest langusest, tulenevalt A320neo lennukimootorite defitsiidist. Samas märgiti, et plaanitakse tõsta A320 lennukite tootmismahtusid, kuivõrd mootoritootjad on väljendanud kindlust, et edaspidi suudetakse tarnekohustusi täita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles