Elon Musk hakkab nüüd ka telliseid tootma

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: All Access / MEGA/All Access / MEGA/Scanpix

Kommid ja leegiheitjad on Elon Muski jaoks juba eilsed uudised. Leiutaja säutsis esmaspäeval, et kavatseb hakata lahendama USA eluasemeturu probleeme.

Muski autotunnelite kaevamisega tegelev firma The Boring Company tekitab oma California puurimistööde käigus suurtes kogustes mulda, millest mees tahab nüüd hakata valmistama vaesematele inimestele tasukohaseid maju - midagi, millest on USA's üpris suur puudus, kirjutab Bloomberg.

The Boring Company esindajate sõnul on neil tekkinud niivõrd palju mulda, et nad saavad valmistada «üüratutes kogustes» telliseid. Musk ise viitas ka sellele, et ettevõte võib hakata enda valmistatud telliskive müüma. Samuti ütles ta, et ettevõtte järgmine peakorter tuleb ettevõtte enda tellistest.

USA kinnisvaraturu ekspertide sõnul ei pruugi aga Muski tellised elukohtade hindu alla tuua, sest hinnad kerib kõrgeks hoopis maa hind ja tööjõukulud. Samuti ei ole tellised just kõige parem ehitusmaterjal piirkonnas, kus esineb üksjagu maavärinaid.

Muski telliseplaani takistuseks võib lisaks saada veel ka tõsiasi, et Los Angelese alune muld on niivõrd saastunud, et mulla puhastamine mürgistest ainetest ei tasuks lihtsalt majanduslikult ennast ära.

Kõik see ei pruugi aga Muski sugugi takistada, sest mees on tuntud «võimatute missioonide» ette võtmise poolest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles