Panustasin Mehhiko seriaalide vaatamisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: .
  • Netflixil on uue aja meelelahutajana tugev potentsiaal
  • Mari portfelli kasum on veidi kahanenud
  • Tehnoloogiainvesteeringud hetkel väikeses miinuses

Värske investeeringuna ostsin pisikese peotäie üleilmse videostriimingu keskkonna Netflix aktsiaid.

Maksin nelja Netflixi aktsia eest 1040 eurot ja veidi üle 14 euro teenustasu. Usun, et viimase aastaga kiire tõusu teinud Netflix on kindlasti hea potentsiaaliga aktsia.

Netflixi ärimudel on vähemalt praegu veel jätkusuutlik, lähiajal võib eeldada kasvu jätku. Seda vähemalt seni, kuni ei tule kedagi teist, kes meelelahutuse tarbimist nii kardinaalselt muudab.

Netflixi pakutavatest filmi- ja seriaalivaatamisvõimalustest saab Eesti osa juba paar aastat ja kuigi meile pakutav valik pole sama lai kui näiteks Netflixi koduturul USAs, tean kodusid, kus selle tõttu enam teleprogramme ei vaadata.

Ega arvutiekraani vahtimine telekavaatamisest muidugi suurt erine, aga mitmesuguste ekraanide jälgimise harjumused on palju muutunud: kõik tahavad nüüd ise otsustada, millal mida vaadata. Kuidas see trend võiks pöörduda, ei oska mina küll välja mõelda ja seepärast usun ka Netflixi pikaajalisse potentsiaali.

Omatoodang on neil samuti päris suur ja nad müüvad seda ka teistele. Viimastes kvartalitulemustes oli kirjas, et Netflix on kasvanud väljaspool USAd rohkem kui koduturul, mis jällegi on hea märk ettevõtte laienemisvõimekusest.

Kui plusside kõrval ka miinuseid näha, on kindlasti küsimus selles, kas ma mitte päris tipust ei sisenenud. Mitu analüütikut on juba avaldanud arvamust, et Netflix on ülehinnatud. Tõsi, märtsis ja aprillis käis aktsia ära kõrgematel tasemetel kui praegu, aga kahtlemata ei sisenenud ma madalalt. Samas, nagu eespool öeldud, usun, et pikas perspektiivis on veel kasvupotentsiaali. Ja ma pole siiani teinud ühtegi investeeringut plaaniga jätta see lühiajaliseks.

Olen tänavu olnud üldse tehnoloogialainel. Aasta esimestel kuudel ostsin tehisintellekti ja robootikaga tegelevaid ettevõtteid koondavaid indeksfonde (ETF), mis on küll hetkel minu portfelli punasel poolel, aga mille pikaajalisse perspektiivi ma endiselt usun.

Kui portfellile peale vaadata, peab tunnistama, et on olnud ka paremaid aegu. Midagi hullu pole juhtunud, aga vahepealseid suuri kasvuhõiskeid praegu kuuldavale tuua ei saa. Praeguseks on mul portfellis 12 investeeringut, neli neist väikeses miinuses ja üks juba päris korralikus miinuses. Tegu on minu portfelli murelapse Tallinna Veega, mis on rohkem kui 22 protsenti sissepandud summast ära söönud. Paistab, et pean ühel hetkel ikkagi selle otsuse langetama ja kahjumiga müüma.

Õnneks hoiavad praegu meeleolu üleval dividendilaekumised. Viimase kuu jooksul olen saanud Tallinna Kaubamajalt 69 eurot, LHV-lt 16 ja Šiauliailt 12 eurot.

LISAÜHIK

Kes on Mari?

Investor Mari on Postimehe välja mõeldud investor, kes sai 7000-eurose päranduse, mille  on juba investeerinud.

Päranduse lõppedes jätkas Mari investeeringuid juba igakuistest säästudest väiksemate summade kaupa.

Lisaks müüs Mari oma metsa raieõiguse keskkonnas metsaoksjon.ee ning kasutab saadud raha investeeringuteks.

Investor Mari annab lugejatele vähemalt paar korda kuus teada oma uutest ostudest, edusammudest või tagasilöökidest.

Investor Mari ei tee mõne ettevõtte aktsiatega tehinguid ajal, mil on teada, et selle ettevõtte kohta on tulemas oluline uudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles