OEG ülevõtjal on enamik aktsiaid käes

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armin Karu.
Armin Karu. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

OEG aktsionäridele ülevõtmispakkumise teinud Odyssey Europe AS sai tähtajaks kätte 77,6 protsenti ettevõtte aktsiatest, teatas ettevõte börsile.

Odyssey Europe AS pakkus 1,9 eurot aktsia eest. Kokku saab OEG ülevõtja 10. maiks enda kätte 88,54 protsenti kõigist OEG aktsiatest. Aktsionäridele, kes pakkumist ei aktseptinud, pakutakse ülevõtja uusi aktsiaid, mis aga pole Tallinna börsil noteeritud, kuna uus omanik viib OEG börsilt ära. 

Eelmisel nädalal teatasid kasiinokompanii Olympic EG kaks suuremat väikeinvestorit, Joakim Heleniuse kontrolli all olev varahaldusfirma Trigon Asset Management ja Rootsi investeerimisfond East Capital, et ei võta aktsiate ülevõtmispakkumist hinnaga 1,90 eurot aktsia, vastu.

Mõlemad investorid teatasid, et on oma portfellidesse Olympic EG aktsiaid hoopis lisanud.

«Konsortsiumi liikmed leiavad, et pakutav hind, 1,9 eurot aktsia, on ebaõiglaselt madal ning kui vaja, siis kasutame kõiki vahendeid väikeinvestorite kaitseks,» kirjutasid investorid pressiteates.

Mõlemad ettevõtted väitsid ka, et nende teada ei võta pakkumist vastu veel mitu suuremat väikeinvestorit.

Märtsi keskel ütles Joakim Helenius Äripäevale, et võtab Armin Karu ees mütsi maha ja ta on selle raha ära teeninud. Pakkumise madalat hinda kommenteerides leidis siis Helenius, et strateegilised investorid arvestavad kindlasti kõigi riskidega ning paistab, et suurt kasvu pole siin võimalik saada.

Märtsi keskel teatas Olympic EG, et kasiinokompanii suuromanik Armin Karu müüb 68,4 miljonit ettevõtte aktsiat ja suuruselt teine suuromanik Jaan Korpusov 28,8 miljonit aktsiat erakapitalifirmale Novalpina Capital hinnaga 1,9 eurot aktsia. Hiljem tegi Novalpina Olympic EG kõikidele aktsiatele ülevõtmispakkumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles