Itaalia ja Belgia samuti kahtluse all

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia lipp.
Itaalia lipp. Foto: SCANPIX

Euroala võlakriisi süvenedes on sellest nädalast «kahtlusaluste» riikide hulka lisandunud Itaalia ja Belgia ning uuesti Hispaania, mis vahepeal näis suutvat end euroala hädas perifeeriast - Kreekast, Iirimaast, Portugalist - edukalt lahti haakida, kirjutab tänane Äripäev.


Reedel kärpis agentuur S&P absoluutsummas euroala suurima võlakoormaga Itaalia reitinguväljavaadet, märkides, et riigi majandus kasvab sedavõrd aeglaselt, et muudab küsitavaks võla tagasimaksmise. Võlg küünib juba 120 protsendini SKTst ja jääb euroalal alla vaid Kreekale.

Belgia puhul tingis reitinguväljavaate kärpe samuti kõrge võlakoorem - 96,8 protsenti SKTst -  ning asjaolu, et juba 11 kuud pole riigil olnud valitsust.

«Võlakoorma vähendamine eeldab eelarvereforme ning distsipliini, milleks omakorda on vaja värske mandaadiga valitsust,» ütles agentuuri analüütik Douglas Renwick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles