Saksa tööstustellimused langesid kolmandat kuud järjest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: STANISLAV MOSHKOV/

Saksa tööstustellimused langesid märtsis kolmandat kuud järjest, samas kui analüütikud olid oodanud kasvu naasmist.

Tööstustellimused langesid 0,9 protsenti, teatas riigi statistikaamet Destatis. Analüütikud ootasid aga, et tellimused kasvavad 0,6 protsenti.

Tööstustellimused on langenud koos teiste näitajatega nagu äriusaldus, kuivõrd ebakindlus Brexiti ja USA kaubanduspoliitika ümber on muutnud turge volatiilseks.

«Pärast dünaamilist tellimuste kasvu 2017. aasta teises pooles, on 2018. aasta esimene kvartal toonud kaasa oodatavalt rahulikumad arengud,» teatas Saksa majandusministeerium, lisades, et ettevõtete tellimusraamatud on järgmisel kuuel kuul endiselt väga täis.

Ministeeriumi hinnangul peaks tööstustegevus hoolimata rahulikust esimesest kvartalist jätkama kasvutrendi.

Siseriiklikult kasvas nõudlus Saksa toodete järele märtsis 1,5 protsenti, samas kui euroalal langes see kolm protsenti ja ülemaailmselt 2,5 protsenti. Sektorite lõikes kasvasid 2,2 protsenti tarbekaupade tellimused, samas kui kapitalikaupade puhul täheldati 1,8-protsendilist langust. Vahekaupade tellimused langesid 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles