Valge Maja süüdistas Hiinat orwellilikes nõudmistes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaubandusminister Wilbur Ross (keskel) koos Ühendriikide delelatsiooni teiste liikmetega läinud nädala neljapäeval Pekingis.
USA kaubandusminister Wilbur Ross (keskel) koos Ühendriikide delelatsiooni teiste liikmetega läinud nädala neljapäeval Pekingis. Foto: Jason Lee / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kohtus laupäeval Hiinast naasnud kaubandusdelegatsiooniga, kuhu kuulusid teiste seas rahandusminister Steven Mnuchin ja kaubandusminister Wilbur Ross.

Valge Maja ei avaldanud riigipea ja kaubandusdelegatsiooni kohtumise kohta üksikasju, kuid selle järel avaldatud pressiteates mõisteti hukka Pekingi nõudmine, et Ühendriikide lennukompaniid muudaksid oma veebilehtedel ja muudes materjalides viiteid Taiwanile, Hongkongile ning Macaule nii, et neid piirkondi ei saaks käsitleda Hiina Rahvavabariigist eraldi seisvatena.

«See on orwellilik nonsenss ja osa Hiina kommunistliku partei kasvavast trendist kehtestada oma poliitilisi vaateid Ameerika kodanikele ning eraettevõtetele,» lausus Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders, kutsudes Trumpi administratsiooni nimel Pekingit üles ähvardusi ja survestamist lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles