Noor eestlanna disainib Saksamaal autosid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MAN veoauto ja Wolkswageni sõiduauto.
MAN veoauto ja Wolkswageni sõiduauto. Foto: Ina Fassbender / Reuters

Saksamaa on üks suurimaid autotootjaid maailmas ning pärast laias maailmas disainieriala omandamist ja praktiseerimist on seal kanda kinnitanud eestlanna Marta Kisand, kes tegeleb Mani interjööri disainiga.

Marta Kisand alustas õpinguid Eesti Kunstiakadeemias (EKA) ning seikles enne Saksamaale jõudmist Jaapanis ja Rootsis, tehes Boråse ülikooli lõputöö Volvo veoautodivisjoni disainikeskuses, kus autotootjat huvitas, kui kaugele on targad tekstiilid arenenud ning mida oleks võimalik ka tootmises rakendada - ühe Volvole tehtud kontseptsiooni hulka kuulus näiteks kangas, mis muudab värvi vastavalt sellele, kui väsinud või haige on juht, vahendab Äripäev

«Otsisin tööd ja kandideerisin firmasse Technicon Design, mis on disainerite vahendusfirma ning üks suurimaid autotööstuse vahendajaid,» selgitas Kisand, kuidas ta pärast praktikakohti veoautotootja Man'ini jõudis.  

MANi veoakid on ka Eestis populaarsed.
MANi veoakid on ka Eestis populaarsed. Foto: truck.man.eu

«Nad tahtsid midagi uut ja otsustasid teenuse sisse osta, et luua uus värvi- ja materjalilahendus, mille neile tegime - olen teinud praktiliselt kolm aastat Mani veoautode interjööri disaini. Just nüüd tuli turule nende mudeli uuendus, kus tehnilise poole pealt on kõik praktiliselt sama, aga sisustuses on absoluutselt igal pool uued materjalid ja värvid,» kirjeldas disainer, kuidas Manil polnud pikka aega veoautode värvi ja materjalide disainerit ning sama disain oli üle kümne aasta tootmises. 

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles