Air France'i töötajad ei anna alla: palgaettepanek tõrjuti, peadirektor lahkub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France'i peadirektor Jean-Marc Janaillac.
Air France'i peadirektor Jean-Marc Janaillac. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS

Lennufirma Air France - KLM peadirektor Jean-Marc Janaillac teatas reedel oma otsusest tagasi astuda, kui Air France'i töötajad korraldasid 13. streigipäeva ja lükkasid tagasi kompanii palgaettepaneku.

Air France'i töötajad lükkasid elektroonilisel hääletamisel tagasi kompanii juhtkonna pakkumise tõsta sel aastal töötasu kaks protsenti ja veel viis protsenti aastatel 2019–2021. Ettepaneku vastu oli 55 protsenti hääletanutest.

Ametiühingud tahavad sel aastal 5,1-protsendist palgatõusu, väites, et palgad on olnud alates 2011. aastast külmutatud seoses restruktureerimisega ning kompanii majandustulemused on paranenud.

Air France - KLM rõhutab aga vajadust hoida end konkurentsivõimelisena odavlennufirmade ning Lähis-Ida ja Aasia kompaniide suhtes.

Janaillac kirjutas hääletustulemust kommenteerides, et see ainult rõõmustab Air France'i konkurente.

Janaillac, kes on olnud peadirektor alates 2016. aasta juulist, kohtus neljapäeval firma nõukoguga, et arutada majandustulemusi ja prognoose.

Ta lahkub ametlikult ametist direktorite nõukogu 9. mai istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles