Soome kavandab tohutut investeeringut Lapimaa lennujaamadesse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virmalised Rovaniemi lähedal Lapimaal
Virmalised Rovaniemi lähedal Lapimaal Foto: Alexander Kuznetsov/Reuters

Soome lennujaamasid haldav Finavia plaanib järgmisel kahel aastal investeerida 55 miljonit eurot, et laiendada Lapimaal asuvaid lennujaamasid. See peaks looma piirkonda juurde ka 500 uut töökohta.

Soome lennujaamade operaator Finavia võtab lähiaastatel ette mahuka Põhja-Soome lennujaamadele suunatud investeeringuprogrammi, vahendab Yle. 55 miljonit eurot investeeritakse Lapimaa lennujaamade laiendusse selle ja järgmise aasta jooksul.

Selle sammuga soovib Finavia tõsta 2030. aastaks Lapimaale reisijate arvu kahe miljonini. Praegu reisib piirkonna lennujaamade kaudu 1,3 miljonit lennureisijat aastas. Ka prognoosib ettevõte, et lennujaamade laiendamine loob piirkonda juurde 500 alalist töökohta.

Pea pool ehk 25 miljonit eurot läheb Rovaniemi lennujaama laiendusse. Tegemist on ka Lapimaa pealinnaga. Suuruselt teine summa ehk 20 miljonit eurot läheb Kittilä lennujaamale ning järelejäänud 10 miljonit eurot saab kõige põhjapoolsem, Ivalo lennujaam.

Nende investeeringute toel laieneb Rovaniemi lennujaam pindalalt 75 protsenti ning suudab praeguse kolme lennuki asemel korraga teenindada viit lennukit. Kittilä lennujaam suureneb 20 protsendi võrra, saades kaks lennurada juurde. Ka Ivalo lennujaam suureneb viiendiku võrra. Seal suureneb ennekõike pagasiterminal.

Finavia tegevjuhi Kimmo Mäki sõnul on investeering vältimatu, kuna prognoosid näitavad, et Lapimaale reisijate arv tulevikus vaid kasvab. Kokku moodustavad Finavia perioodil 2014-2019 Lapimaa lennujaamadesse tehtavad investeeringud 100 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles