Ettevõtjatel napib Anvelti plaani usku (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusettevõtja Raivo Rand
Ehitusettevõtja Raivo Rand Foto: Eero Vabamägi

«Ühegi trahvisumma tõstmine ei paranda olukorda,» sõnas ehitusettevõtte Rand&Tuulberg üks omanik Raivo Rand, kes ei usu siseministeeriumi plaani vähendada ebaseadusliku võõrtööjõu kasutamist.

Ehitusettevõtja Raivo Ranna sõnul ei ole aga siseministeeriumi sammud piisavad, vahendab Äripäev

«Esiteks ei paranda ühegi trahvisumma tõstmine olukorda,» ütles ta. Teiseks võib Ranna sõnul küll riigihangetest kõrvale jätmine ja majandustegevuse piiramine tunduda tõsise sammuna, ent tegelikult on nende mõju väike. Lisaks võivad tema sõnul sellised otsused tekitada raskusi ettevõtetele, kes on ebaseaduslikku tööjõudu kasutanud puhtalt teadmatusest.

Renditööjõu ettevõtte Finesta Baltika juht Heikki Mäki leiab seevastu, et siseministeeriumi ettepanek kehtestada tööandjatele kohustus hakata ka politseis renditööjõudu registreerima on kindlasti pigem positiivne samm, kuna see aitab kindlasti kontrollida ega tegemist ei ole ebaseadusliku skeemitamisega.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles