Tööandjad: valitsus läheb piitsa ja püssiga ettevõtjate vastu (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vintpüss
Vintpüss Foto: Marko Saarm / Sakala

Tööandjatele on arusaamatu, miks läheb valitsus keerulises olukorras piitsa ja püssiga ettevõtja vastu.

Siseministeerium avalikustas plaani, kuidas võiks võidelda ebaseadusliku tööjõu kasutamise vastu ja käib peamiste meetmetena välja trahvimäära kümnekordse tõusu, majandustegevuse piiramise ning riigihanke menetlusest kõrvale jätmise, vahendab Äripäev.

Tööandjate keskliit märkis, et praegu on probleemi põhjuseks see, et tööjõudu ei jätku. «Valitsus ei ole selle probleemi lahendamiseks kogu oma tegutsemise jooksul teinud midagi, kuigi kõik analüüsid ja hinnangud viitavad sellele juba viimased 17 aastat,» ütles tööandjate keskliidu nõunik-kommunikatsioonijuht Andres Kask.

Seetõttu on nende sõnul tööandjatele arusaamatu, miks sellises keerulises olukorras läheb valitsus piitsa ja püssiga ettevõtja vastu. «Selle asemel, et probleemi lahendada, minnakse karistama,» ütles Kask ja lisas, et see tekitab ettevõtjates kindlasti lisapingeid valitsuse poliitika vastu.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles