Volkswageni endine juht sai USA-s heitmeskandaalis süüdistuse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui 2015 tuli ilmsiks Volkswageni pettus, siis korraldas Greenpeace mitmeid protestiaktsioone.
Kui 2015 tuli ilmsiks Volkswageni pettus, siis korraldas Greenpeace mitmeid protestiaktsioone. Foto: Michael Sohn / AP

Autotootja Volkswageni endine tegevjuht Martin Winterkorn sai Ühendriikides süüdistuse heitmenäidupettuse asjas.

Prokuratuuri kahtlustuse kohaselt teadis Winterkorn ettevõtte heitmenäidupettusest juba 2014. aasta maikuust alates ja otsustas valetamist jätkata,teatab ERR uudised. Ühtlasi volitas Winterkorn seda tegema ka ettevõtte teisi töötajaid.

Winterkorn astus tegevjuhi kohalt tagasi 2015. aasta septembris mõned päevad peale uudise avaldamist Volkswageni petutarkvara olemasolust, öeldes et ei olnud sellest teadlik.

 Martin Winterkorn.
 Martin Winterkorn. Foto: Michael Sohn / AP

Saksa autotootja Volkswagen sattus 2015 aastal rahvusvahelisse skandaali, kui tuli välja, et firma oli programmeerinud oma uuemate mudelite lämmastikoksiidide heidet reguleerivad seadmed nii, et need toimisid ainult testide ajal. Tavasõidul oli heitgaaside hulk ligi 40 korda kõrgem kui näiteks USA standardid lubavad. Kui pettus ilmsiks tuli, tõi see muidu hea renomeega Volkswageni rahvusvahelise skandaali keskmesse ja tekitas firmale hiiglaslikke kahjusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles