Finantsinspektsioon: pangad peavad mõistma, et oodatav hoolsuse tase on kõrgem kui kunagi varem

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Bank.
Danske Bank. Foto: Tairo Lutter

Eesti finantsinspektsiooni sõnul tugineb Taani finantsjärelvalve kolmapäevane otsus Danske Banki suhtes paljuski koostööle Eesti kolleegidega.

«Kõnealune otsus põhineb märkimisväärses osas Eesti finantsinspektsiooni 2014. aasta järelevalvemenetluste tulemustel ning need on kajastatud ka avaldatud raportis, see kinnitab meie head koostööd Taani kolleegidega,» ütles finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm Postimehele.

Nõmme sõnul on Eesti finantsinspektsioon teinud viimastel aastatel väga suuri pingutusi rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise järelevalves ning sellega kindlasti ka jätkatakse.

«Pankade juhid peavad mõistma, et oodatav hoolsuse tase on kõrgem kui kunagi varem, finantssektori usaldusväärsuse hoidmine on suuresti nende kätes,» toonitas Nõmm.

Taani finantsjärelevalve otsustas kolmapäeval Danske Banki mitte karistada Eesti filiaali kaudu rahapesu läbiviimise võimaldamise eest, aga tegi pangale kaheksa ettekirjutust ja kaheksa noomitust.

Oma 3. mai otsuses käskis Taani finantsjärelevalve oma kaheksa ettekirjutusega Danske Bankil peamiselt suurendada sisekontrolli ja tagada erinevatest reeglitest kinnipidamist. Samuti märkis finantsjärelevalve, et pangal tuleb tulevikus inspektsiooni endaga korrektsemalt suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles