Majandusanalüütik Eesti 200st: nende sõnum väärib kiitust (5)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: Mihkel Maripuu

Eesti 200 manifestist jääb positiivselt kõlama jõuline lähenemine demograafia probleemile ja majandusele orienteeritus, arvab majandusanalüütik Peeter Koppel. 

Koppel sõnas Eesti 200 manifesti kommenteerides, et tema jaoks jäid sellest kõlama peamiselt kaks ideed. Üheks neist oli jõuline lähenemine rahvastiku teemadele. «Ükskõik, kes tõstab demograafia probleemi tõsiselt lauale, väärib kiitust,» ütles majandusanalüütik. 

Teise asjana jäi talle silma selle orienteeritus majandusele. «Siin ei ole mitte midagi parata. Maksustatava väärtuse loob ettevõtlus,» rõhutas Koppel ja lisas, et talle tundub, et see teadmine kipub ühiskonnas tihti kaduma minema. 

Samuti paistab, et praegused poliitilised jõud ei pööra neile teemadele piisavalt tähelepanu, arvas Koppel. 

Uue poliitilise jõuga Koppel ennast siiski siduda ei soovi. «Ma ei saa ennast poliitiliselt defineerida, sest see piiraks minu sõltumatust arvamuse avaldamisel.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles