Legendaarne kitarritootja Gibson kuulutas välja pankroti

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gibsoni logo Les Paul kitarril.
Gibsoni logo Les Paul kitarril. Foto: THOMAS WHITE / REUTERS

Üks maailma kõige kuulsamaid kitarritootjaid Gibson Brands, kelle kitarre on mänginud näiteks Elvis Presley, kuulutas teisipäeval välja pankroti ja läheb restruktureerimisele.

USA's, Nashville'is paiknev ettevõte, kelle tuntumate brändide hulka kuuluvad näiteks Les Paul ja SG, on juba mõnda aega maadelnud 500 miljoni suuruse võlaga, mis on seotud Gibsoni poolt omandatud tarbijaelektroonika firma kehvade müügitulemustega, kirjutab Reuters.

Seoses pankrotiga pannakse 2014. aastal Philipsilt omandatud Hong-Kongi elektroonikaharu kinni ning ettevõte keskendub taaskord ainult kitarride ja audio seadmete valmistamisele. Gibsoni audio seadmete hulka kuuluvad näiteks KRK, Cerwin Vega ning Stantoni kõrvaklapid ja kõlarid.

Ettevõtte sõnul tarbija restruktureerimist tõenäoliselt ei märkagi. Gibsoni laenajad, kelle hulka kuuluvad näiteks Silver Point Capital, Melody Capital Partners ja KKR Credit Advisors konverteerivad senise võla restruktureeritud firmas omakapitali osaluseks.

Gibsoni elektriliste kitarride müük kasvas mullu 10,5 protsenti 122 miljoni dollarini. Gibson müüb iga aasta üle 170 000 kitarri üle 80 erinevas riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles