PÄEVAINTERVJUU Minister Mäggi koduvägivalla naeruvääristamisest: tegelikult tunnen, et need ei ole minu mõtted (15)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Värske riigihalduse minister Janek Mäggi saabus Postimehe otsestuudiosse vahetult pärast kohtumist president Kersti Kaljulaidiga. President heitis Mäggile ette varasemaid üleolevaid väljaütlemisi koduvägivalla teemal, stuudios kinnitas minister, et need polnud tegelikult tema mõtted.

«Meil oli pooletunnine vestlus presidendiga,» rääkis Mäggi, «ta tõi välja, kuidas ma huvide konflikti teema lahendan. Selgitasin, et olen juhatuse liikme kohalt alates eilsest lahkunud, ettevõttes on uus tegevjuht. Lubasin ka seda, et pereettevõttest Powerhouse [suhtekorraldusfirma – M.V.] saab minu abikaasa ka minu poole endale.»

Kohtumisel uute ministritega teatas president Kersti Kaljulaid, et teda häirib Janek Mäggi üleolev suhtumine perevägivalda, viidates mehe küsimustele, kas olukord ikka on nii hull, et vabariigi aastapäeval peab rääkima peksmisest ning heites sõpruskonnas nalja selle üle «kelle naist siis täna peksma hakatakse?»

Tolerants on null

Postimehe stuudios kinnitas Mäggi, et tema tolerants koduvägivallale on null.

«Ma tegelikult tunnen, et need ei ole minu mõtted,» sõnas Mäggi ning kinnitas, et ka väljaütlemise hetkedel ta neid ei mõelnud.

Värske minister lisas, et arstide konverentsil lendu lastud mõte, et «30-aastaselt on vallalise naise rong läinud» on kontekstist välja rebitud ning valdavalt daamidest koosnev saal tegelikult naeris selle peale.

«Ma ei mäleta, kas see oli Margus Punab või keegi meestearst, kes pidas pika ettekande ning ma laenasin sellest tekstist mitmeid mõtteid. Sidusin need mõtted kokku, kusjuures ei nimetanud kordagi 30-aastaseid ning oluline on see, et saal naeris praktiliselt kogu ettekande aja, sest see kukkus tegelikult hästi välja.»

Suhtekorraldusfirmas töötamine keelatud pole

«Meie vestlus presidendiga oli väga vajalik – see oli usalduslik, sõbralik ja ma usun, et meil tuleb hea koostöö,» lisas ta.

Pea 20 aastat suhtekorraldajana töötanud inimesena ei ole Mäggi puhul tegemist meediakauge inimesega ning ta tunnistas, et reaktsioonid tema sõnadele väga ei üllata. Teadlikku provotseerimist ta siiski ei kinnitanud.

«Presidendile ütlesin, et püüan iga oma sõna väga hoolega jälgida. Samas ütles president, et talle meeldib ka kujundlik keel. Tuleb vaadata, kus ja mis.»

Vaata täispikast intervjuust, kuidas lubas värske minister lahendada vastuolulisi huvisid poliitikute nõustamise ja poliitiliste otsuste tegemise vahel ning kas ta ka päriselt taandub Powerhouse’i tööst.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles