Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse eksport kasvas pea veerandi võrra

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katre Kõvask
Katre Kõvask Foto: Sander Ilvest

Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse käive oli selle aasta esimeses kvartalis 26,7 miljonit eurot, mis on mullusest seitse protsenti rohkem. Ettevõtete ekspordikäive kasvas samal ajavahemikul 24 protsendi võrra.

Peamisteks ekspordi sihtturgudeks olid Soome ja Läti, eksootilisematest riikidest saadeti kaupa ka näiteks Kasahstani ja Afganistani. Toorpiima ostsid Tere ja Farmi Piimatööstus esimeses kvartalis kokku 40 000 tonni.

«Oleme suutnud viimase aastaga liikuda väga palju lähemale stabiilsele ja jätkusuutlikule kasvule oma peamistes tootegruppides,» ütles ütles AS Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimees Katre Kõvask pressiteates.

«Viimase jooksva aasta pingutused eksportturgudel hakkavad kandma esimesi vilju ning kuigi konkurents on väga tihe, on meie toodete kvaliteet piiri taga hinnatud ning kavatseme ekspordi kasvu nimel loomulikult jätkuvalt tööd teha,» lisas ta.

«Jätkub töö ka tootearendusega ning loodame veel selle aasta sees üllatada paljude põnevate uudistoodetega,» ütles Kõvask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles