Apple ujutab investorid rahaga üle

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone ja Apple'i logo.
iPhone ja Apple'i logo. Foto: Jaap Arriens/Jaap Arriens/Sipa USA

Apple teatas 16-protsendilisest tõusust oma kvartali dividendis. USA kõige väärtuslikum ettevõte paneb nüüd aastalõikes dividendide alla 14,8 miljardit dollarit, mida on rohkem, kui kellelgi teisel.

Apple ostis ühtlasi esimeses kvartalis 22,8 miljardi eest oma aktsiaid tagasi, mis on USA kõigi aegade rekord. Tegu on ka ettevõtte enda rekordiga, sest viimati osteti kõige rohkem aktsiaid tagasi 2014. aastal, kui summaks tuli 17,9 miljardit. Apple teatas aga teisipäeval, et plaanib selle aasta jooksul enam kui 100 miljardi eest aktsiaid tagasi osta, kirjutab CNN.

USA vabariiklaste kehtestatud uus maksusoodustus võimaldab Apple'il tuua mugavamalt kodumaale tagasi ülemere paigutatud 250 miljardit dollarit. Ka teised USA ettevõtted on asunud kasutama maksusoodustust aktsiate tagasi ostmiseks. Kokku on USA ettevõted ostnud sellel aastal tagasi 246 miljardi dollari jagu aktsiaid, mida on 31 protsenti rohkem võrreldes mullusega.

Apple müüs märtsis 52,2 miljonit iPhone'i, mis oli küll natukene alla ootuste, kuid üha kahaneva globaalse nutitelefonide nõudluse taustal siiski üpris hea tulemus. Ettevõtte tulu kasvas esimeses kvartalis 16 protsenti ja oli natukene üle 61 miljardi dollari, kirjutab BBC.

Tulu tõus pani kasvama ka Apple'i aktsia, mille väärtus tõusis pärast kauplemispäeva 3,6 protsenti.

Apple'i kõige müüdum telefon oli esimeses kvartalis huvitaval kombel nende kõige kallim iPhoneX, mille hind on peaaegu tuhat eurot. iPhone'ide müük moodustab üle 62 protsendi Apple'i käibest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles