Reiljan ehitab Vene Arktikas maailmas unikaalset raudteed (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Reiljan.
Juri Reiljan. Foto: Jaanus Piirsalu

Sotši taliolümpiamängude objektide ehitamise eest vastutanud eestlane Juri Reiljan juhib uut Venemaa suurprojekti: maailma ühe kõige põhjapoolsema raudtee ja suure silla rajamist Lääne-Siberi põhjaosas, Venemaa peamises gaasileiukohas.

Neli ja pool aastat, 2009.–2014. aastani oli Juri Reiljan üks Venemaa tähtsaimaid inimesi: algul regionaalarengu ministri asetäitjana, hiljem ehitusministri asetäitjana vastutas ta president Vladimir Putini tollase lemmikürituse Sotši taliolümpia objektide ehituse eest.

Juri isa Ugo on üks väljapaistvamaid isiksusi Kaukaasia eestlaste seas. Venemaa peamise kuurordi Sotši endine liiklusmiilitsa ülem (1989.–1994. aastani), polkovnik Ugo Reiljan armastas varem enda kohta öelda, et on kohalikele eestlastele korraga kohtunik, advokaat ja prokurör. Kunagise poksija rusikas on endiselt võimas, kuigi selle omanik saab tänavu sügisel juba 81-aastaseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles