Asi, mille tegemata jätmist Bill Gates ülikooliajast kahetseb

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates.
Bill Gates. Foto: Ted S. Warren/AP

Bill Gates kukkus Harvardist välja teisel ülikooliaastal, et tulla turule Microsoftiga, ettevõttega, mis tegi temast juba enne 26-aastaseks saamist miljonäri. Nüüd 40 aastat hiljem, tunnistab Bill Gates, et on üks asi, mida ta oma ülikooliajast kahetseb.

«Ma soovin, et ma oleksin olnud sotsiaalsem,» sõnas Gates Harvardi ülikooli õpilaste ees eelmisel nädalal kõnet pidades.

Ettevõtja sõnul oli tema prioriteet teistega suhtlemise asemel vaid akadeemilised tulemused. «Ma soovin, et ma oleksin rohkem inimesi tundma õppinud,» lausus ettevõtja, lisades, et ülikoolis keskendus ta ainult sellele, et võimalikult paljudest loengutest osa võtta ja neis võimalikult edukas olla. 

Kuigi Gates võttis enda sõnul oma sõbra Steve Ballmeri õhutusel osa ka mõnest Harvardi meesteklubi üritustest, leidis ettevõtja, et ta oleks võinud natuke rohkem just eri tüüpi inimestega suhelda.

«Need olid lõbusad ajad, sest su ümber olid 24/7 inimesed, kellega rääkida,» meenutas Gates ülikoolipäevi, lisades, et ta oleks pidanud rohkem ka kooli spordisündmustele kaasa elama.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles