Üllatav: Pärnu linnapea tegi aastapalgaga Tartu linnapeale ära (6)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu linnapea Urmas Klaas.
Pildil Tartu linnapea Urmas Klaas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi Eesti linnajuhtidest on sel aastal kõrgeim põhipalk Tallinna linnapea Taavi Aasa järel Tartu linnapeal Urmas Klaasil, teenis eelmisel aastal Pärnu linnapea Romek Kosenkranius koos põhipalgale lisanduvate tuludega Klaasist rohkem raha.

Kui Taavi Aasa põhipalk on sel aastal 5288 eurot, siis eelmisel aastal teenis Tallinna linnapea koos lisatuludega kuus tegelikult keskmiselt 5518 euro suurust palka. Kuigi Urmas Klaasi põhipalgaks oli selle aasta esimese aprilli seisuga märgitud 4500 eurot, selgus eelmise aasta andmetest, et 2017. aastal teenis Klaas tunduvalt väiksemat ehk vaid 3481 euro suurust palka.

Teiste Eesti suuremate linnade, Narva ja Kohtla-Järve linnapead eelmisel aastal muude teenistusülesannete täitmise eest lisatasu ei saanud ning nii teenisid Tarmo Tammiste ja Ljudmila Jantšenko mõlemad kuus 3000 eurot. Sel aastal on Narva linnapea Tammistu palk jäänud samaks, kuid Kohtla-Järve linnapea Jantšenko palka on tõstetud suisa 1000 euro võrra.   

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles