Rasked ajad: alkoholi hulgimüüja Dunker Estonia kasum kahanes märgatavalt (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Alkoholi hulgimüügifirma Dunker Estonia OÜ käive kasvas möödunud aastal 3,7 protsenti ligi 23 miljoni euroni, kuid ettevõtte puhaskasum kahanes aastavõrdluses 22,3 protsenti 370 400 eurole.

Ettevõtte juhtkonna sõnul ei täitnud Dunker Estonia kõiki möödunud majandusaastaks seatud käibe- ja kasumieesmärke. Ennekõike oli see juhtkonna sõnul tingitud oodatust tugevamast hinnasurvest, mis alandas oodatud müügimarginaali, suuremate jaekettide privaattoodete jätkuvast kasvust ning kuna suurenes Lätist alkoholi ostnud inimeste osakaal, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Seejuures suurendasid juhtkonna sõnul mõned kaubandusketid mullu jaanuaris sisseoste, kuna soovisid suurendada oma laoseise enne 2017. aasta 1. veebruaril toimunud aktsiisitõusu.

Enamik ettevõtte käibest ehk 96,7 protsenti tehti Eestis, seejuures kasvas müügitulu Eestis aastaga 0,5 protsenti 22,2 miljoni euroni. Enim kasvas aga müügitulu Lätis, kus see suurenes aastavõrdluses 4,2 korda 742 300 euroni. Müügitulust 99,3 protsenti moodustas alkohoolsete jookide müük, millele lisandus toidukaubade müük – näitajad kasvasid aastavõrdluses vastavalt 2,9 ja 34,6 protsenti.

Ettevõte panustas 2017. aastal tuntavalt tarbijakampaaniasse, et hoida müügimahte ja turuosa – see oli seotud ennekõike piirikaubanduse mõjuga Läti suunal.

Mullu sai Dunker Estonia Meukowi kaubamärgi esindusõiguse Eestis ja 2017. aasta üheks suurimaks väljakutseks pidaski juhtkond Meukow konjakite müügi ja distributsiooni kasvatamist.

Taandatuna täistööajale töötas 2017. aastal ettevõttes 33 inimest, kelle palgakulu kasvas aastavõrdluses 2,4 protsenti ligi 772 600 euroni.

2012. aastal asutatud Dunker Estonia OÜ põhitegevuseks on alkohoolsete jookide import ja hulgimüük. Tuntuimad kaubamärgid, mida ettevõte müüb on Gran Castillo, Dreamer, Aramis, Vina Maipo, Torres, Chenet ja Meukow.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles