Kadestamisväärne edu: Skandinaavia jäi Eesti tootjale kitsaks

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metaprint AS juht Martti Lemendik.
Metaprint AS juht Martti Lemendik. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Selgub, et Kesk-Euroopas võib tootmine olla päris soodne ning Skandinaavia võib Eesti firma jaoks osutuda liiga väikseks turuks.

Eksporditurgudel suurt edu saavutanud Metaprindi juht Martti Lemendik rääkis Äripäevale, kuidas Metaprint on paisunud niivõrd suureks, et Skandinaavia kogunõudluse suudaksid nad rahuldada kaheksapäevase tootmistsükliga.

«Ka Eesti jaoks võivad suured naabrid väiksed olla,» nentis Lemendik, lisades, et praegu toodavad nad umbes 300 miljonit aerosoolpakendit aastas, mis teeb nad Euroopas teatud segmendis kõige suuremaks tootjaks. 

Metaprint omab tootmisüksusi ka kahes välisriigis – Venemaal ja Hollandis, kus Lemendiku sõnul on palgakulud Eestiga võrreldes juba peaaegu samal tasemel.

«Ma ütlen nüüd laiemale publikule ühe saladuse välja – tegelikkuses ei pruugi Kesk-Euroopas olla kulud suuremad kui Eestis,» sõnas Metaprindi juht. 

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles