Putin tänas venelasi mõistva suhtumise eest sanktsioonidesse (4)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: POOL/REUTERS

Venemaa president Vladimir Putin avaldas reedel headameelt, et tema riigi alamad on ilmutanud kannatlikkust seoses Venemaa poolt lääneriikide ettevõttete suhtes kehtestatud vastusanktsioonidega, vahendas TASS.

„Riigi kodanikke tuleb tänada selle eest, et nad on täieliku arusaamisega suhtunud sellesse, et me esimesel etapil, kui me vastuseks mõnede meie partnerite õigusevastasele tegevusele – nn sanktsioonidele – viisime sisse piirangud välisriikide põllumajandustoodete sisseveole. See oli möödapääsmatult seotud, ja me mõistsime seda, et teatud tasemeni saab olema jälgitav toiduainete hinnatõus tervikuna,“ rääkis riigipea kohtumisel seaduseandjate nõukoguga.

Putin rõhutas, et Venemaa põllumajandussektorile tuli selline poliitika kasuks ja nad unistavad, et Venemaa poolt siin enam mingisuguseid muutusi ei toimuks.

2014. aastal kehtestasid lääneriigid Venemaa suhtes sanktsioonid, et karistada Kremlit Ukraina vastase agressiooni pärast, millega kaasnes Krimmi ja Ida-Ukraina okupeerimine. Venemaa omakorda seadis vastupiirangud toiduainete impordile, mida Venemaa seaduseandjad mullu pikendasid kuni 2018. aasta lõpuni.

Nn impordi asendamise programmi käigus on suudetud paljusid varem välismaalt sisse veetud toiduaineid Venemaa toodanguga asendada, kuid selle tulemusena on hinnad tõusnud ja toiduainete kvaliteet langenud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles