Korruptsioonis kahtlustatavalt Läti keskpankurilt varastatud seif leiti metsast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti keskpanga juht Ilmars Rimšēvičs.
Läti keskpanga juht Ilmars Rimšēvičs. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Läti politsei leidis metsast 200 kilogrammi kaaluva seifi, mis varastati veebruaris Läti keskpanga presidendi Ilmārs Rimšēvičsi kodust.

Pistise võtmises kahtlustatava Rimšēvičsi advokaat Saulvedis Vārpiņš kinnitas BNSile, et seif leiti, kuid lisas, et ei saa rohkem detaile avaldada. Politsei keeldus asja kommenteerimast kuniks eeluurimine kestab.

Veebruaris murti sisse Rimšēvičsi Riia lähistel asuvasse majja ning varastati ülakorrusel asunud seif – rööv viidi läbi kümne minuti jooksul, nimelt läks turvafirmal just nii kaua, et sündmuspaigale jõuda. Nädal enne röövi otsisid Rimšēvičsi kodu läbi Läti korruptsioonitõrjebüroo (KNAB) ametnikud.

Keskpankuri advokaat on varasemalt öelnud, et seif sisaldas ilmselt materjale, mida oleks saanud kasutada Rimšēvičsi süütuse tõestamiseks. Samuti on ta varasemalt märkinud, et tõenäoliselt teadsid röövlid seifi täpset asukohta.

Pärast röövi ütles Rimšēvičs, et seif sisaldas perefotosid ja videosid. «Ma ei hoia kodus seifis miljoneid,» sõnas ta.

Rimšēvičs on uurimise all seoses kahtlusega, et ta nõudis ja võttis vastu üle 100 000 eurose pistise.

Kautsjoni vastu vabastatud Rimšēvičsil on keelatud oma ametikohustusi täita, kohtuda teatud inimestega ja Lätist lahkuda. Samas on ta lubanud keskpanga juhi ametist mitte tagasi astuda ning korduvalt öelnud, et on süütu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles