Suures kahjumis Stockmanni Balti ärid saavutasid väikse kasumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni maskott.
Stockmanni maskott. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Stockmanni kontserni müügitulu vähenes esimeses kvartalis aastaga 6,7 protsenti 202,4 miljonile eurole ja kahjum süvenes 26,9 miljonile eurole, ettevõtte Eesti ja Baltikumi äri väljavaade on ettevõtte muudest turgudest aga parem, kus teeniti 300 000 eurot kasumit.

Kontserni müügitulu Baltimaades ja Venemaal kasvas esimeses kvartalis aastaga 3,4 protsenti 39,5 miljoni euroni. Kui kontsern tervikuna kandis esimeses kvartalis puhaskahjumit 26,9 miljonit eurot, siis Baltimaade ja Venemaa ärid teenisid 300 000 eurot kasumit, selgub Stockmanni 2017. aasta majandusaruandest.

Jaemüügiturg näitas Eestis ja Lätis kasvu ning ettevõtte juhatuse hinnangul on väljavaade Baltimaade jaeturule tänavu hea ning peaks kasvama Stockmanni teiste turgudega võrreldes kiiremini.

Stockmanni poodide müügitulu kontsernis tervikuna vähenes esimeses kvartalis 8,4 protsenti 76,3 miljonile eurole, Baltimaade Stockmanni kaupluste müük vähenes 1,5 protsenti 19,2 miljonile eurole.

Kontserni kuuluva Lindexi kaupluste käive vähenes 6,8 protsenti 114,8 miljonile eurole ning puhaskahjum oli 15,9 miljonit eurot. Eestis on Lindexi 490 kauplusest 10 kauplust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles