Toomas Asser võttis seljavõidu (5)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivõrd Tartu Ülikooli tulevase rektori Toomas Asseri ametieellane Volli Kalm on kahjuks juba manalamees, sai Asser õnnitluse vastu võtta alma mater'i üle-eelmiselt rektorilt, praeguselt Eesti Rahva Muuseumi direktorilt Alar Kariselt.
Kuivõrd Tartu Ülikooli tulevase rektori Toomas Asseri ametieellane Volli Kalm on kahjuks juba manalamees, sai Asser õnnitluse vastu võtta alma mater'i üle-eelmiselt rektorilt, praeguselt Eesti Rahva Muuseumi direktorilt Alar Kariselt. Foto: Sille Annuk

Eile Tartu Ülikooli rektoriks valitud akadeemikust neurokirurg Toomas Asser (63) sai kaasa erakordselt kõrge usalduskrediidi – tema poolt andis viimases voorus hääle 187 valimiskogu liiget.

Eile Tartu ülikooli rektoriks valitud akadeemikust neurokirurg Toomas Asser (63) sai kaasa erakordselt kõrge usalduskrediidi – tema poolt andis viimases voorus hääle 187 valimiskogu liiget.

Kohalolnud 212st valijast oli tema vastu kõigest 25. Üks rikutud sedel, ülejäänud märkimata.

Peaaegu terve sajand on möödas sellest, kui Tartu ülikoolile valiti rektoriks arst. See oli kõrva-nina-kurguarst Henrik Koppel, kes rahvusülikooli esimese rektorina astus ametisse 1920. aastal ning töötas sellel kohal kuni 1928. aastani.

Naisrektorit Tartu ülikool eile veel ei saanud. Lisaks eile Toomas Asserile alla jäänud praktilise filosoofia professorile Margit Sutropile (54) on varem seda ametit püüdnud ka Birute Klaas-Lang ja Ene Ergma.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles