Bezos likvideerib Amazonist iga aasta miljardi, et toetada isiklikku kosmoseprogrammi

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos.
Jeff Bezos. Foto: Rex Curry / REUTERS

Amazoni juht ja maailma rikkaim mees Jeff Bezos, kelle väärtuseks loetakse ligemale 127 miljardit dollarit, kulutab igal aastal ligemale miljardi, et hoida käimas oma kosmoseettevõtet Blue Origin.

Kommertskasutuseks mõeldud kosmoserakette arendava ettevõtte sisse süstitud miljard tuleb Bezose sõnul igal aastal Amazoni aktsia likvideerimise pealt. «Ma kannan sisuliselt Amazoni edu üle kosmosereiside arendamisse,» ütles Bezos Business Insiderile.

Bezos asutas Blue Origini juba 2000. aastal ja kavatseb jätkata selle finantseerimist miljardite dollaritega ka tulevikus. Sarnaselt Elon Muskiga muretseb Bezos inimkonna tuleviku pärast ja leiab, et rohkem kui ühel planeedil korraga elamine võiks tagada inimkonna ellu jäämise.

Bezos peab Blue Originit kõigist oma käimas olevatest äriprojektidest kõige olulisemaks. «Päikesesüsteem võiks mahutada triljoneid inimesi. Sellisel juhul oleks meil tuhandeid Einsteine ja Mozarte ning päike pakuks sisuliselt ammendamatut energiat,» ütles Amazoni juht intervjuus.

Praegu läheb Blue Origini miljard dollarit aastas kosmoseturismiks mõeldud sõiduki välja arendamisse, mis peaks esmakordselt startima juba sellel aastal või järgmise alguses. Suurem ja võimsam rakett peaks aga Bezose lootuste kohaselt startima millalgi 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles