Eesti Energia hoiatab lähiaastatel elektrihinna kasvu eest (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. Foto: Erik Prozes

Lähiaastatel kaovad Eesti elektrisüsteemist reservvõimsused, kasvab sõltuvus naabersüsteemidest, mistõttu elektri hinnad võivad tõusta eelkõige talveperioodidel võrreldes käesoleva aastaga märkimisväärselt kõrgemaks, hoiatas Eesti Energia.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ning nõukogu esimees Väino Kaldoja kirjutasid ministeeriumitele saadetud kirjas, et riikliku energiakontserni tootmisvõimsused lähiaastatel vähenevad, kuna liigse vanuse tõttu tuleb vanad, näiteks Narva elektrijaamade energiaplokid kinni panna, kirjutab ERR.

Kuna tootmisvõimsused vähenevad, kaovad Eesti elektrisüsteemist reservvõimsused ning reservide kaasamise vajaduse korral peab Eesti lootma naaberriikide abile. Lisaks võib olukord veelgi enam tõsineda, kui käesoleva aasta alguses kiirelt kasvanud CO2 hind jätkab kasvu ka edaspidi, selgitasid Sutter ja Kaldoja.

Eeltoodust tulenevalt tegi Eesti Energia Eleringile ettepaneku kavandada koostöös valitsusega meetmeid, näiteks uute tipuvõimsuste hankimine või reservvõimsuste tagamine rahvusvaheliste vähempakkumiste korraldamise kaudu, vastasel juhul võivad elektri hinnad talviste tippude aja tulevikus väga kõrgeks kujuneda.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles