A. Le Coq naudib piirikaubanduse vilju: Läti eksport lööb rekordeid (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop.
Tarmo Noop. Foto: Margus Ansu

Joogitootja A. Le Coq kasvatas aasta alguses hüppeliselt eksporti, kusjuures enim tõusis Läti suunaline müük. 

A. Le Coqi eksport kasvas esimeses kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 63 protsenti. Kokku müüdi esimese kolme kuuga Eestist väljapoole rekordiliselt 5,2 miljonit liitrit. Esimese kvartali kogu müügist moodustas eksport 23 protsenti. Ettevõtte juht Tarmo Noop prognoosib selle jätkuvat kasvu.

Noobi selgitas, et esimese kvartali erakordselt suure ekspordikasvu peamiseks mootoriks oli Läti-suunaline eksport, mis kasvas aastaga 6,6 korda ja moodustab kogu ekspordimahust ligi 40 protsenti. A. Le Coqi põhilised ekspordiartiklid olid erinevad õlled, siidrid ja long drink’id.

«Tulenevalt õlle, siidri ja long drink’ide jätkuvalt langevast müügist sisemaal, panustame järjest enam ekspordile,» lausus Noop. «Välisturgudele liikus meie tehasest 30 protsenti õlledest, 51 protsenti long drink’idest ja 32 protsenti siidritest. Olen kindel, et need numbrid kasvavad veelgi,» on Noop veendunud.

Kuigi suurim ekspordikasv toimus Läti suunal, tõusis esimeses kvartalis A. Le Coqi eksport ka 1,8 korda teistesse riikidesse. Noop näeb head ekspordipotentsiaali ka äsja turule jõudnud kahes uues alkoholivabas õlles.

A. Le Coqi peamised ekspordiriigid on Läti, Taani, Saksa, Tšehhi, Holland, Lõuna-Aafrika, Kreeka ja Venemaa. Kaugetest turgudest eksporditakse veel näiteks Austraaliasse, Taisse ja Kanadasse. Kokku ekspordib A. Le Coq 26 erinevasse riiki.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles