Danske Eesti äri hääbub: pank loobub kohalikest klientidest (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske pank.
Danske pank. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Danske Bank Group teatas täna, et nad loobuvad Baltikumis kohalike klientide teenindamisest ja keskenduvad edaspidi Põhjamaade klientide tütarettevõtete ja rahvusvaheliste korporatsioonide teenindamisele.

«See otsus on strateegiliselt kooskõlas meie üldiste ambitsioonidega keskenduda Põhjamaade klientidele. Seetõttu me muudame vastavalt Baltikumi äritegevust. Nii saame luua oma klientidele enim väärtust meie kogemuste, rahvusvaheliste teenuste ja lahenduste kaudu,» selgitas Danske Banki International Governance and Secretariat üksuse juht Frederik Bjørn.

Otsus tähendab, et meie ärimahud Baltikumis vähenevad, kuid muudatused toimuvad järk-järgult. «Me teenindame oma kohalikke kliente veel mõnda aega ning jätkame olemasolevate kohustuste täitmist.»

Kohalike ettevõtete ja privaatpanganduse klientide segmendist väljumine toimub järk-järgult. See tähendab, et Danske ei ava kontosid uutele kohalikele klientidele.

Danske jätkab klientide igapäevast teenindamist vastavalt olemasolevatele kohustustele. Laenulepingud jäävad kehtima vastavalt kokkulepitud tingimustele, hoiused ja teised teenuselepingud kehtivad edasi. Pank jätkab igapäevaste teenuste osutamist kuni järgmise teateni. Samas uusi teenuselepinguid pank ei sõlmi.

Kliendid ei pea kohe midagi tegema, sest nende teenindamine jätkub tavapäraselt. «Informeerime kõiki kohalikke kliente muudatustest ette võimalikult varakult,» märkis pank.

Danske Bank ei avalikusta edaspidi Baltimaade majandustulemusi eraldiseisvalt. Baltikumi filiaalide finantstulemused konsolideeritakse ning need kajastuvad pangandusgrupi finantsaruandes.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles