Eestlaste kaardimaksed Lätis: piirikaubandus näitab stabiliseerumise märke

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti eraisikute kaardimaksete maht Lätis kasvas 2018. aasta esimeses kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 50 protsenti, kuid piirikaubandus ei ole võrreldes sügisega süvenenud.

Eestlased maksid aasta esimesel kolmel kuul Lätis kaardiga kokku 529 000 korral (aastakasv +29 protsenti) kokku mahus 15,7 miljonit eurot (+50 protsenti), vahendab ERR.

Samas, võrreldes eelmise ehk 2017. aasta neljanda kvartaliga kaardimaksete maht mitte ei suurenenud, vaid püsis detsembrit välja jättes enam-vähem samal tasemel.

«Väliskaubandusstatistika ja kaardimaksed osutavad, et aasta alguses ei ole piirikaubandus võrreldes sügisega kasvanud,» sõnas Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja, lisades, et aastatagusega võrreldes on piirikaubandus siiski märkimisväärselt kasvanud.

«Vara on aga teha järeldust, et Läti-suunalise piirikaubanduse osas on suurem huvi möödas, sest andmetes on palju lühiajalist kõikumist, mis võib järeldust mõjutada,» selgitas ta.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles