Video: Amazon hakkab toimetama pakke auto pakiruumi (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Amazon teatas teisipäeval, et alustab koostöös General Motorsi ja Volvoga pakitoimetamise teenust, mis annab kulleritele ligipääsu kliendi auto pakiruumile.

Teenust hakatakse pakkuma esialgu ainult USA Amazon Prime klientidele, kes omavad Volvot või GMi, mille mudel on välja antud pärast 2015. aastat ja omab aktiivset OnStar ja Volvo on Call kasutajakontosid. Ettevõte loodab haarata oma projekti ka teisi autotootjaid.

Teenuse kasutamiseks tuleb registreerida oma auto Amazon Key mobiilirakenduses ja lisada sinna ka oma sõiduki kirjeldus, et kuller selle üles leiaks. Samuti peab auto olema pargitud suhteliselt lähedale sellele aadressile, kuhu Amazon sulle enamasti pakke toimetab. Selleks on siis peamiselt kas töö või kodu. Kullereid leiavad auto GPSi, numbrimärgi ja kirjelduse põhjal.

Loomulikult rõhutas ettevõte, et igasugune side autoga on krüpteeritud ja kulleritel pole autodesse sisse pääsemiseks konkreetset võtit. Pagasiruumi avamiseks saadetakse päring autotootja enda pilvesüsteemi.

Kui paljud inimesed annaks Amazonile ligipääsu oma autole, on muidugi küsitav, seda eriti ajastul, millal küberrünnakud ja turvanõrkuste ärakasutamised muutuvad üha sagedamaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles