Soomlase leiutatud imekork muudab vee alkohoolseks joogiks

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Soomlasest leiutaja Kaj Pelamo on välja tulnud pudelikorgiga, mis teeb veest alkohoolse joogi. 

Tegemist pole Soome leiutaja esimese erilise pudelikorgiga. Kaj Pelamo on varasemalt välja tulnud ka korgiga, mis muudab tavalise vee gaseeritud veeks või limonaadiks, vahendab Italehti.

Sellised imekorgid maksavad Soome K-poodides kõigest poolteist eurot. Leiutaja uusim saavutus on aga pudelikork, mis teeb veest alkoholi. Uuendusliku toote nimeks on QAP ning toode on hetkel Soome toiduameti Valvira poolt testimisel.

Kork sisaldab 15 milliliitrit kanget alkoholi, mis tuleb segada 220 milliliitri veega. Sellest tekib 5,5 protsendiline alkoholi segu. Kliendid saavad valida gin tonicu, mojito, longero, sangria, aperoli ja caipirinha maitsete vahel. Palemo plaanib oma leiutist müüma hakata Alko poeketis. 

Leiutaja alustas joogikorkide väljatöötamist 2016. aastal. Suure huvi tõttu ostis ta investorite abil endale tootevalmistamise jaoks vajalikud seadmed ning tänasel päeval toodetakse EasySoda Espoo tehases imekorke ööpäeva jooksul juba 24 000 tükki.

Leiutaja soovib tulevikus leiutada ka korgid, mis suudaksid vett puhastada, sest neid saaks eksportida riikidesse, kus kraanivesi on joogiks kõlbmatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles