Läti järelevalveamet andis Citadelele pangale loa võtta üle Leedu tütarfirma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citadele pank.
Citadele pank. Foto: Sintija Zandersone / LETA

Läti finants- ja kapitaliturgude komisjon (FKTK) kiitis heaks Citadele Banki restruktureerimise läbi selle Leedu tütarfirma ülevõtmise.

Komisjoni teatel jõuti järeldusele, et Leedu tütarfirma ülevõtmine ei mõjuta panga stabiilsust ega maksevõimet, samuti ei kahjusta see investorite ja hoiustajate huvisid. Samuti andis järelevalveamet Leedu tütarfirma praegusele juhile Jūratė Jazukevičienėle loa jätkata panga Leedu filiaali juhina.

Citadele Bank plaanib oma äri restruktureerida asendades Leedu tütarfirma filiaaliga, mis võtab üle Leedu Citadele Bankase teenused, varad ning kohustused.

Pärast restruktureerimist on Citadele Bankil filiaalid nii Eestis kui Leedus ning Baltimaades saab selle peamiseks järelevalvajaks Läti finants- ja kapitaliturgude komisjon. Muudatus peaks lõpule jõudma 2019. aasta esimesel poolel.

Citadele juhatuse esimees Guntis Beļavskis on varasemalt öelnud, et muudatus ettevõtte struktuuris tehakse, et kiirendada uute digitaalsete pangateenuste toomist Leedu turule ning teha pangagrupi toimimist tõhusamaks.

Möödunud aastal teenis Citadele pank 1,2 miljonit eurot kasumit ning selle varad ulatusid 2,5 miljardi euroni, mis tegi sellest Läti suuruselt kuuenda panga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles