Valitsus plaanib veeteede ametile anda jäälõhkumise eest 2,2 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää.
Jää. Foto: Konrad K./SIPA/Scanpix

Valitsus plaanib veeteede ametile eraldada valitsuse reservist 2,2 miljonit eurot, sest ametile tänavu jäämurdmiseks eraldatud 6,4 miljonist eurost ei piisanud.

Rahandusministeerium esitas valitsuse istungi päevakorda arvamiseks korralduse, mille alusel eraldataks valitsuse reservist veeteede ametile 2,2 miljonit eurot 2018. aastal ohutu ja kvaliteetse jäämurdeteenuse osutamisega seotud kulude katteks, selgub seletuskirjast.

Korralduse seletuskirjast nähtub, et viimastel aastatel on jäämurdetöödeks eraldatud umbkaudu 6,5 miljoni eurot. See summa arvestab niinimetatud pehme talve olusid, mil jäämurdmist ei toimu või toimub vähesel määral. 2018. aastal alustati jäämurdetöödega Pärnus 18. jaanuaril ja Soome lahel 22. veebruaril ning jäämurdetööd kestsid pea aprilli keskpaigani.

Enim mõjutas kulu suurenemist aga kütusekulu, mis võrreldes 2017. aasta prognoosiga oli ligi 1,1 miljoni euro võrra suurem. Samuti avaldas kulude suurenemisele mõju jäämurdja Tarmo ja Eva-316 töötajate lisatasu merepäevade eest, EVA-316 avariijuhtumist tulenevalt kindlustuse omavastutus koos lisalaeva Protector kasutamisega ning EVA-316 kohustuslik dokiremont koos peamasinate hooldusremondiga.

Kuna veeteede ametile oli 2018. aasta talvise navigatsiooniks ja jäämurdeteenuseks eraldatud kokku 6,4 miljonit eurot ning täiendavat kulu pole võimalik nende vahenditega katta, siis plaanibki valitus reservist eralda ligi 2,2 miljonit eurot nende kulude katteks.

Veeteede amet kulutas käesoleval aastal jäämurdmisele ligi 8,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles