Elektrilevi avab Tallinnas 2 miljonit maksma läinud müravaba alajaama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid
Elektriliinid Foto: Tairo Lutter / Postimees

Elektrilevi avab täna Tallinnas Marja tänaval kaks miljonit maksma läinud müravaba alajaama, mille abil jõuab elekter üle 4000 Kristiine elaniku ja ettevõtteni. 

«Ekskavaatori alajaam asub elamute piirkonnas ja sellest tulenevalt pidime leidma ka sobiva lahenduse, et alajaama töö kohalikke elanikke ei häiriks,» ütles Elektrilevi võrguehituse juht Kristo Külljastinen, lisades, et alajaama kaks suurt trafot on ehitatud müratõkkehoonete sisse, mis teeb alajaama igapäevase töö müravabaks.

Vana Ekskavaatori piirkonnaalajaam asus samas kohas, kuid võttis enda alla ligi kolm korda suurema maa-ala, riivas linnapilti ja tekitas ebameeldivat müra, mida kohalikud elanikud tajusid eriti öösiti.

Koos kaasaegse alajaama ehitamisega likvideeriti ka vana kahe kilomeetri pikkune õhuliin, mis asus Veskimetsa ja Ekskavaatori alajaama vahel.

«Piirkonnas toimunud arengu ja ehitustegevuse tulemusena tekkis olukord, kus õhuliinid kulgesid osaliselt üle autode parkimisplatside ja hoonete vahetus läheduses. Amortiseerunud ja roostest kahjustatud mastid häirisid ka linna visuaalset ilmet,» ütles Külljastinen, lisades, et Veskimetsa – Ekskavaatori õhuliini asemele on nüüd ehitatud kaks 35-kilovoldist maakaabelliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles