Asjatundja: oleme majandustsükli tõusufaasi viimases vaatuses (7)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata headest aegadest maailmamajanduses peaks juba hakkama valmistuma peatseks languseks.
Hoolimata headest aegadest maailmamajanduses peaks juba hakkama valmistuma peatseks languseks. Foto: Ng Han Guan / AP

Rahapoliitika ja muude turgutusmeetmete abil võib majanduse tõusufaas kesta kauem, kui me ootaksime, aga see ei saa lõputult kesta, leiab investor ning Tallinna Tehnikaülikooli panganduse ja rahanduse õppetooli lektor Kristjan Liivamägi.

Ligi 12 aastat turgudel tegutsenud, selle aja jooksul ligemale 15 protsenti keskmist tootlust teeninud ja oma portfelli enam kui 370 000 eurole kasvatanud investori kinnitusel on ta praeguseks oma portfellis aktsiate osakaalu vähendanud vähem kui kümne protsendi peale, vahendab Äripäev.

«Alla kümme protsenti portfellist on mul Tallinna ja Riia kinnisvaraarendustes, aga arvestatav osa on tagatud laenudes, eelkõige lühemaajalistes tagatud laenudes,» selgitas Liivamägi. Tema sõnul on eesmärk majandustsükli järgmises vaatuses omada piisavalt kapitali, et aktsiaid, kinnisvara ja võlakirju taas atraktiivselt hinnatasemelt soetada.

«Minu hinnangul tänasel hetkel laiapõhjaliselt aktsiaturud ei paku atraktiivset riski-tulu suhet,» märkis ta.

Loe ja kuula lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles