Olerex: kütusemüüjad konkureerivad välismaal Eesti klientide pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi omanik Antti Moppel.
Olerexi omanik Antti Moppel. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kütusefirma AS Olerex ühe omaniku Antti Moppeli sõnul on kütuseaktsiiside tõus mõjutanud eriti transiidile suunatud kütusemüüki ning Eesti kütusemüüjad konkureerivad Eesti klientide pärast aina enam välismaal.

«Täna on Olerexi suurim tankla käibe poolest Leedus. Konkurentsitult,» ütles Antti Moppel Äripäeva kütuseturu aastakonverentsil.

Moppeli sõnul paistab tanklate müügistatistikat vaadates selgelt välja peamiste transiidikoridoride, näiteks Via Baltica ja Via Hansaetica, äärsete tanklate müüginumbrite oluline langus alates aktsiisitõusude rakendamisest 2016. aastal.

Kõige enam on vähenenud piirilähedaste rahvusvahelistele vedudele suunatud diislikütuse müük. Samas on mõju eraklientidele ja väljaspool transiidikoridore asuvates tanklates olnud oluliselt väiksem ning näiteks Tallinn-Narva trassil asuvas tanklas on müük samal ajal oluliselt kasvanud.

Kütusefirmade jaoks on Moppeli sõnul tekkinud kaks paralleelselt eksisteerivad turgu. Eesti turg, kus müügimahud vähenevad ning kus kütusemüüjad oma investeeringuid on oluliselt vähendanud ning teiseltpool välisturud, kuhu Eesti kütusemüüjad aina enam investeerivad, et Eesti vedajate osas konkureerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles