Hiiumaa ettevõtete kogukahju parvlaevaühenduse tõrgete tõttu küündis 25 000 euroni

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa Rohuküla sadamas.
Parvlaev Hiiumaa Rohuküla sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vastavalt Hiiumaa valla kogutud tagasisidele ulatub kohalikele ettevõtjatele parvlaeva­ühenduse tõrgete tõttu veebruari lõpust aprilli alguseni tekitatud kogukahju 25 000 euroni.

Kahjudest andis vallale teada kuus Hiiumaa ettevõtet, kellest suurimast kahjust, üle 15 000 eurost, andis teada OÜ Hiiu Autotrans, mis pakub transporditeenust nii Hiiumaa ja mandri vahel kui rahvusvaheliselt, vahendab Hiiu Leht

Ettevõtte jaoks oli töö häiritud 15 tööpäeva jooksul, lisaks üksikud parvlaevast mahajätmised mahupiirangute tõttu muul perioodil.

Hiiu Autotransi esindaja loetles mitmeid kululiike, sealhulgas kaubaautode tühisõidud Tallinn–Rohuküla–Tallinn, kui kaup tuli Tallinna tagasi saata; pidevad ooteajad sadamates – kõige pikem ooteaeg oli 36 tundi; autode pikem tööaeg ja kilomeetrikulu liinil Tallinn–Virtsu–Triigi–Kärdla–Sõru–Tallinn märtsi esimesel nädalal; autode pikem tööaeg ja kilomeetrikulu, kui parvlaev sõitis Heltermaa–Virtsu liinil; kogu personali tööjõukulu kasv: autojuhid, logistikud, töökoda; palju äraütlemisi poolhaagete ja täishaagete tellimustele, kuna veokid ei pääsenud üle mere teenust pakkuma ja sealt tagasi; ära jäi mitu regulaarvedu, kuna autod ei saanud praamidele. Hiiu Autotrans märkis ka, et soovib kahjude hüvitamist.

Loe lähemalt Hiiu Lehest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles